Notiser

3 december 2019

Vårt årliga julkaffe i Västra Frölunda församlingshem var mycket välbesökt. Över 60 personer kom och fikade och tittade på det bildspel som Gunnar Börgeson satt ihop inför kvällen. Avslutningsvis så delades årets skrift “Fler nedslag i Västra Frölundas historia” ut till våra medlemmar. Denna utdelning kommer att fortsätta nu till helgen på Frölunda Torg och vi hoppas att så många som möjligt kan komma dit för att hämta sitt exemplar. De som inte har möjlighet till detta, kommer att få sitt exemplar med posten.

29 november 2019

Waldemar och Tore visade vårt hembygdsmuseum på Tofta Nordgård för kanslipersonal vid Västra Frölunda Pastorat.

23 november 2019

En mycket lyckad dag i Påvelundsstugan med den årligen åter-kommande traditionen med att baka bröd på det sätt som man gjorde förr i tiden.  Många vuxna och många barn besökte oss för en fika med nygräddat bröd. Många köpte även med sig brödkakor hem. Särskilt barnen tyckte att det var spännande att titta på när Jan-Olov gräddade brödkakorna i den vedeldade ugnen. Ett stort tack till er som hjälpte till med brödbak, försäljning och med att göra mackor. Utan er hade det inte funkat.

27 oktober 2019

Idag flaggades det på Tofta Nordgård, eftersom det var “öppet hus”. Det var sista gången för i år, men till våren är det dags igen. I dag var det cirka 20 personer som besökte oss, varav flera var förstagångs-besökare. Några hade även med sig fotografier, vilket vi tycker är mycket trevligt.

15 oktober 2019

Styrelsemöte, där bland annat vårens aktiviteter diskuterades. Vilka dessa blir meddelas senare, bland annat här på hemsidan.

13 oktober 2019

Jan och Tore har deltagit vid Tacksägelsegudstjänsten i Västra Frölunda kyrka och sålt frukt och grönsaker. En årlig tradition där intäkternsa skänks till Västra Frölunda Diakoni.

2 oktober 2019

Tore rapporterar följande från dagens husförhör på Tofta Nordgård-

Prästen Amanda Cardmarker höll en kort predikan och organist Maria Lindqvist-Renman sjöng tillsammans med oss psalmerna 176 “Din klara sol går åter opp och 248 “Tryggare kan ingen vara”.

Marias husförhör med oss utgjordes av ett korsord på en lagom svårighetsnivå.  Dessutom fick vi en trevlig kaffe- och samtalsstund.

Vi kan rekommendera andra att deltaga i nästa års husförhör. Ingen behöver vara rädd för att inte kunna svaren då var och en själv rättade sitt korsord.

1 oktober 2019

Tore och Tomas har deltagit på en utbildning där mycket duktiga konservatorer berättade om hur man bäst tar hand om sina museiföremål av metall och papper.  

30 september 2019

Roy Johansson höll ett mycket uppskattat föredrag om Långedrag, hans morfar Charles Eriksson och om “Tjalls” passagerartrafik på Asperö, Brännö, Knarrholmen och St: Förö. Denna berättarkväll i Rodd-föreningens lokaler lockade omkring 100 åhörare.

28-29 september 2019

Gunnar och Tore har stått i Bohusläns Hembygdsförbunds monter på Biblioteksmässan och sålt lite av våra hembygdsskrifter.

Skapad med Wordpress